Nieuwsbrief 02 – Vasco da Gama

Het gaat sneeuwen. Haal je camera uit het vet!

Trek erop uit en leg die fraaie, witte locaties en objecten vast!
We hebben TIPS voor amateurs en professionals op:
http://video-college.nl/leg-het-winterweer-vast/

En de eerste open inschrijvingen zijn een feit. Er staan nu 3 workshops ingepland.
Wil je leren interviewen, wil je weten hoe je film spannend wordt of leren werken met Vasco da Gama? Bezoek nu onze website.

 

Interviewen

In deze workshop interviewtechniek leert u van Pieter Reintjes hoe u moet interviewen en u gaat zelf aan de slag. Camera mee dus.
(Zie http://video-college.nl/portfolios/interviewtechniek/.)
Spannende films

Hoe komt het dat een film spannend is? Pieter Reintjes onthult enkele geheimen van Hollywood.

(Zie http://video-college.nl/portfolios/hoe-maak-je-je-film-spannend/ ).
Wat is Vasco da Gama?

Hiermee kun je reisfilms/vakantiefilms professionaliseren met route-animaties.

Films van rondreizen bestaan vaak uit een serie korte filmpjes van allerlei onderwerpen en belevenissen. Een voorbeeld van een willekeurige reisdag: De dag begint met een museumbezoek, na een lunch op een prachtig uitzichtpunt volgt een rondleiding op een beroemde begraafplaats en tot slot een barbecue op een tropisch strand.

Reizen met dit soort dagindelingen levert een berg filmmateriaal op, maar hoe breng je structuur aan tussen zoveel verschillende onderwerpen en ervaringen? Er zijn diverse mogelijkheden om dit te doen zoals: ondertitels, voice-over, muziek enz. Uit ervaring weten we dat het voor het kijkerspubliek erg krachtig is als duidelijk blijkt waar deze onderwerpen zich allemaal afspelen, dat geeft sterke structuur. Een autokaart met wat viltstiftstrepen geeft al wat duidelijkheid, maar het kan veel beter!

Onze kijkers zijn verwend en zien dagelijks de mooiste reisanimaties op tv. Dat kunt u ook.
In een één-daagse basistraining leer je om te gaan met de software “Vasco da Gama”, een schitterend pakket met spectaculaire animatiemogelijkheden, kijk eens naar:
https://www.youtube.com/watch?v=eEVa7iaZZ_Y&t=6s

De training wordt gegeven door Johan van den Adel op woensdag 22 maart in Cultureel centrum De Boei in Vinkeveen aanvang: 10.00 uur einde ca. 16.30 uur, nadere informatie volgt, kijk op http://video-college.nl/portfolios/reisfilms-en-vasco-da-gamavoor een aantrekkelijke aanbieding.

 

Tot ziens op video-college.nl!

Pieter Reintjes en Johan van den Adel