Nieuwsbrief 04 – Online editing

loopster intro

LOOPSTER
LOOPSTER.com is een voorbeeld van een online video editing toepassing.
Het voordeel van dit soort toepassingen is dat u samen met anderen (tegelijk of om beurten) kunt werken aan een videomontage.
Dat kan een definitieve montage zijn, maar monteert u liever op de pc, dan kunt u dit soort toepassingen gebruiken om bijvoorbeeld snel een idee uit te wisselen of om de klant/collega/medefilmer wat te laten zien. Soms gaat het om een paar frames of om de juiste muziekkeuze. En vergeet niet: het kan allemaal online, met uw mobiele device.

Er zijn diverse online toepassingen, zoals WeVideo en Loopster, maar onze tip is om dit soort zaken eens rustig te bekijken op functionaliteit en mogelijkheid. U kunt van alles uitproberen, want er is vanaf 1 GB aan materiaal te uploaden.
WeVideo is een betaalde website, waar u met anderen kunt samenwerken; LOOPSTER heeft een gratis account, maar daar is het om beurten editen. Doe er uw voordeel mee! www.loopster.com
loopster voorbeeld

Workshops
Binnenkort vindt de workshop Interviewtechniek plaats. En we hebben meer informatie over de workshop Vasco da Gama.
Workshop Interviewtechniek
Datum: dinsdag 14 februari 2017
Duur workshop: 13:30-16:30, inclusief pauze.
Pauze: 15 minuten (roken alleen in pauze).
Lunch: n.v.t.
Prijs: 30 euro/per persoon.
Locatie: De Boei Vinkeveen (gratis parkeren).
Docent: Pieter Reintjes.
Deelnemer neemt zelf een camera mee (HD, geen 4K). Zelf aan de slag.

Workshop Vasco da Gama 10 (professional)
Datum: Woensdag 22 maart en woensdag 5 april a.s.
Plaats: cultureel centrum De Boei in Vinkeveen (gratis parkeren)
Tijd: 10.00-16.30 uur (zaal open vanaf 9.30 uur)
Prijs: € 60,- incl. lunch, drankjes, diverse templates, meertalige handleiding en een compleet geëxporteerde reisanimatie van een eigen reisproject.
Docent: Johan van den Adel.
Het is de bedoeling dat deelnemers zelf een laptop of PC meenemen. Na de inschrijving ontvangt elke deelnemer de nieuwste demoversie plus de instructies voor de installatie. Het is denkbaar dat bijvoorbeeld twee personen om beurten werken op een computer en zo samen de oefeningen doen. Zie voor uitgebreide info onze website.

Pieter Reintjes en Johan van den Adel