Video College is een initiatief van Pieter Reintjes en Johan van den Adel. Beiden beleven veel plezier aan het overdragen van kennis en ervaring voor mensen die zich bezighouden met het maken van videofilms, in de ruimste zin van het woord.

Met veel didactische gevoel vereenvoudigen zij moeilijke onderwerpen en voorzien deze van praktische voorbeelden. Ondanks dat er een flinke overlapping is in de vakgebieden, zijn hun activiteiten te verdelen in grofweg twee hoofdstukken, t.w. Inhoud & Techniek.

Pieter: inhoudelijk sterk
Verhalen vertellen of informatie overbrengen met beeld en geluid: er zijn stapels boeken over geschreven, maar hoe doe je dat effectief in de praktijk?
“Ervaring” is dan het sleutelwoord; Pieter is een gedreven man die op een aansprekende wijze mensen enthousiast weet te maken voor de inhoud van een film.
Hij heeft ervaring met regie, productie, script schrijven, begeleiding, montage, ideeënvorming etc. Hij was actief bij lokale radio- en tv-omroepen, maakt(e) speelfilms, voorlichtingsfilms e.d. (hier wat impressies) en werkt aan onder andere www.aparticipatie.nl. Pieter begeleidt professionele productiebedrijven m.b.t. ideevorming, script en regie. Hij was hoofdredacteur van VHM en schrijft nu o.a. voor Digital Movie.
fotopieter

 

Johan: technische perfectie

Beroepsmatig is Johan actief met bijzondere fotoconcepten voor evenementen (www.funfotostudio.nl), toch ziet hij in videofilmen veel meer creatieve mogelijkheden dan in fotografie. Met meer dan 40 jaar ervaring in het maken van o.a. bedrijfsfilms, reisfilms, speelfilms en documentaires in combinatie met de  moderne softwaremogelijkheden, ervaart hij dit vakgebied nu interessanter dan ooit tevoren.
Helaas lijkt de belangstelling voor videofilmen als hobby af te nemen, voor Johan juist een prikkel om hier iets aan te doen. Kenmerkend voor zijn presentaties en cursussen zijn de aansprekende voorbeelden, uitdagende experimenten en praktische oefeningen, waarmee hij in combinatie met veel didactisch gevoel, moeilijke onderwerpen weet terug te brengen naar begrijpelijk niveau.

fotojohan